Radionica za ručnu izradu nakita

Ako želite da vaš komad nakita bude jedinstven,da se razlikujete od drugih,na vašu želju će odgovoriti naš majstor i izraditi vam ga u najkraćem roku od materijala koji želite bilo to srebro ili zlato.

Nakit čine ukrasni predmeti. To su uglavnom predmeti koje ljudi stavljaju ne bi li ukrasili svoje telo,ili uskladili sa svojomodevnom kombinacijom. Ranije su ih proizvodile zanatlije ili umetnici, danas se sve više proizvode masovno, u serijskoj proizvodnji.

Čovek je počeo sa ukrašavanjem, odnosno obeležavanjem svog tela još u praistoriji, u početku su to bili oblikovani predmeti od kostiju, kamena ili školjki a kasnije se koristio metal i staklo.Veliku važnost nakit je imao kod bliskoistočnih naroda, Sumeraca, Vavilonjana, Hetita, Egipćana. Bio je u upotrebi, naravno i kod antičkih naroda Grka, Rimljana, i drugih, a svoju primenu je našao i u Vizantiji i zapadnoevropskim feudalnim državama. Neki od tih predmeta su i do danas sačuvani.

U novijoj istoriji za nakit je češće korišćeno drago kamenje i plemeniti metali.Nakit je vrlo često predstavljao i nacionalno obeležje, deo tradicije pa je to i dan danas tako. U dvadesetom veku je razvoj nauke i tehnologije doveo da stvaranja novih oblika i nove vrste nakita uz zadržavanje starih i njihovu modifikaciju.